wellness garden | salzburg | 2012 project

the implementation of the new building complex into the historical layout of the 'kurgarten' as well as its connection to the existing buildings alongside auerspergstrasse are accomplished by carefull arranging and structuring the newly built volumes. defining parameters for the new configuration are the consideration of the existing development of the streetscape.
two project phases are scheduled for realization according to the two main existing structures - the 'kurhaus' on auerspergstrasse and the office building alongside schwarzstrasse. not unlike the crown of tree, the swimming pool hovers above both units, sporting panoramic views to the park and to mirabell castle. the spacious roofscape accommodates the outdoor pool as well as sheltered areas for relaxation and sauna facilities.
 

Further information

Brief Urban development, swimming pool, offices, new buildings
Client SIG Stadt Salzburg
Architecture Design       HOLODECK architects
  Project team

 
      Marlies Breuss, Michael Ogertschnig, 
      Hannes Zergoi, Niels Merschbrock,
      Karolina Wolny, Christian Mörtl,
      Pascal Tenczhert
Consultants Engineering       gmeiner haferl, Vienna
Scope of work HOA/A §3 (1)-(2)  
Dimension gross area 14.940sqm